Albert Cox Luthier

#35406 / SH

Gitaar #85406 is een flamenco gitaar gebouwd naar een instrument van de Spaanse bouwer Santos Hernández (1874-1943) uit 1933. De gitaar heeft een waaierbebalking met zeven zangbalkjes en een mensuur van 650 mm. Het rozet is naar een rozet van Santos Hernández.

Het etiket bevindt zich laag ten opzichte van het klankgat, met daarop naam (“La Cunita”), model (Santos Hernández), nummer (35406 / 27) en jaartal (2022). Het nummer (35406) is eveneens geslagen in het hielblok. Overige bouwerskenmerken (brandstempel en roos) bevinden zich op de tong van de binnenhiel. De binnenzijde van het bovenblad is getekend met naam en sluitingsdatum (16/11/2022).

Voor de rug- en zijkanten is cipres (cupressus sempervirens) gebruikt. Het bovenblad is van Europees vuren (picea abies). Voor de nek is Spaanse of loofhoutceder gebruikt (cedrela odorata). De brug en het kopbeleg zijn van ovangkol (guibourtia ehie). De brug is voorzien van een dubbele boring.

De toets is ebbenhout (diospyros). Op de 5e en 7e positie bevinden zich houten positiemarkeringen  (1,5 mm). Breedte van de toets loopt van 52 mm aan de topkam tot 62 mm aan de kast. Het nekprofiel is elliptisch. De randinleg bestaat uit een eenvoudig zwart-wit-zwart lijntje. De randinleg bevindt zich alleen aan de zijde bovenblad. Voor de binding en de eindstrip is gebruikgemaakt van ovangkol (guibourtia ehie). De stempinnen zijn finetune pegs van Wittner met een overbrenging van 8,5:1. De afwerking van de gitaar is politoer.

: