Albert Cox Luthier

#34760 / BM

Gitaar #34760 is een model BM met enkele lichte aanpassingen in de breedte van de nek. Model BM is een klassiek model met de vorm klankkast van de Franse bouwer Robert Bouchet (1898-1986)  en een bebalkingspatroon geïnspireerd op het werk van de Spaanse bouwer Antonio Marín Montero (geb. 1933). De bebalking bestaat uit een waaier van zeven zangbalkjes en twee sluitbalken.  De mensuur is 650 mm. De breedte van de nek is 50 mm aan de topkam en 60 mm aan de klankkast. Het rozet is geïnspireerd op een rozet van Vicente Arias (1833-1914). Op verzoek is de gitaar voorzien van de eindknop voor het bevestigen van een draagriem.

Het etiket bevindt zich centraal ten opzichte van het klankgat, met daarop model (BM), nummer (34760 / 23) en jaartal (2021). Het nummer (34760) is eveneens geslagen in het hielblok. Overige bouwerskenmerken (brandstempel en roos) bevinden zich op de tong van de binnenhiel. De binnenzijde van het bovenblad is getekend met naam en sluitingsdatum (23/12/2021).

Voor de rug- en zijkanten is gebruikgemaakt van gegolfde esdoorn (acer). Delen van dit hout zijn gebruikt voor het kopbeleg. Het bovenblad is van Europees vuren (picea abies). Voor de nek is Spaanse of loofhoutceder gebruikt (cedrela odorata). De brug en de randinleg is van ovangkol (guibourtia ehie), gerookt voor een diepere kleuring. De brug is voorzien van een dubbele boring.

De toets is ebbenhout (diospyros). Op de 5e en 7e positie bevinden zich positiemarkeringen van esdoorn (2 mm). Breedte van de toets loopt van 50 mm aan de topkam tot 60 mm aan de kast. Het nekprofiel is elliptisch. De afwerking van de gehele gitaar is politoer, deels blond, deels lemon (rug/zijkanten en kop).